Belföld

Vörösiszap után kormányzati arrogancia?

Orbán Viktorhoz mennek a helyi civilek. A többség szociális katasztrófától tart.

“Devecserben, Kolontáron és Somlóvásárhelyen egyre nagyobb a baj”. A kormányzat illetékesei arrogánsan próbálják eltántorítani a helyieket attól, hogy kiálljanak érdekeikért. Utimátumokat adnak, fenyegetően lépnek fel azok ellen, akik elégedetlenek a kártérítéssel, kármentesítéssel – tudatta a Zöld Demokraták – Zöld Baloldal – Zöldek Szövetsége nevű szervezet.

A közlemény szerint fokozta az elégedetlenséget, hogy Czeizel Endre egy lakossági fórumon azt mondta, nem garantált a gyermekek egészséges fejlődése, számukra a kormányzat nem tud hatékony védőfelszerelést biztosítani. A gyermekeiket nevelő lakosokat a kormányzat idáig nem tudta meggyőzni. Szinte mindenki retteg a fejlődésben lévő szervezetek egészsége miatt.

A többség megnyugtató megoldást vár. Egészséges környezetben akarnak élni, valódi kárpótlást akarnak. A többség a növekvő munkanélküliség, az ingatlanok értékvesztése miatt szociális katasztrófától tart. A helyi civilek nevében többen is aláírtak egy levelet Orbán Viktornak. Ezt a helyi Fidesz illetékeseken keresztül nem tudták eljuttatni a miniszterelnöknek, ezért úgy határoztak, hogy ma személyesen próbálják meg átadni azt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik