Belföld

Este tízkor adják át a Margit hidat

Sikeres volt a hatósági szemle, egy hét alatt 65 engedélyt kellett beszerezni.

A főváros vezetése és a Budapesti Közlekedési Központ közleményében üdvözli, hogy sikeresen zárult a budapesti Margit híd ideiglenes forgalomba helyezését célzó átadásás-átvételi eljárás és hatósági szemle. A projekt zárása és a híd végleges átadása 2011 második negyedévében várható, addig még időközönként szakaszos sávlezárásokkal kell számolni az autósoknak.

A forgalmi sávokkal együtt átadják a villamospályát is. Ennek része a pesti hídfőben kialakított váltó, ami abban segít majd, hogy egy esetleges baleset, vagy más üzemzavar esetén a villamosok ott visszafordulhassanak és így a forgalmi zavarok hatása csökkenhessen – áll a közleményben. Így ha Budán, a Margit körút térségében a villamost akadályozó közlekedési zavar adódna, akkor a villamospótló buszoknak ezentúl a Moszkva tértől az Oktogon helyett csak a Jászai Mari térig kell közlekedniük.

A további munkák, így a szélesebb járdák, a margitszigeti kapcsolat, a kerékpáros-fejlesztések és a villamosvágányon kialakítandó buszsáv átadása a következő fél évben, fokozatosan történik majd.

A Hírszerző kora este arról számolt be, hogy a budai Margit körúton valamint a Margit híd környékén szinte lehetetlen közlekedni a kialakult dugó miatt. A torlódás este nyolc órára megszűnt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik