Belföld

Kolontár: egy ház örök mementója lesz az emberi kapzsiságnak

Administrator
Administrator

2010. 11. 14. 10:01

A lebontott házak tulajdonosainak nagy többsége továbbra is Kolontáron akar élni.

A vörösiszappal elöntött Kolontáron a 34 bontásra ítélt lakóház tulajdonosainak mintegy kétharmada döntött úgy, hogy nem kíván elköltözni a Veszprém megyei kistelepülésről, és az újonnan épülő lakóparkban szeretné folytatni életét. A tételes kárfelmérés és az egyéni nyilatkozattételek utáni összesített adatok szerint 24 család döntött úgy, hogy marad, négyen használt cserelakásra tartanának igényt, és hatan további egyeztetést, egyéb megoldást akarnak.

Kolontáron a 34 bontásra ítélt házak közül eddig 24 épületet bontottak le, de a jegyzőkönyv szerint három lakást a határozat kiadása ellenére nem fognak eldózerolni.

A Kossuth utca 30. szám alatti épületet – amely a Torna-patak hídja előtt áll, és tulajdonosa a győri kórházban tízedik áldozatként vesztette életét – nem bontják le, azt meghagyják “örök mementónak”. A vörösiszappal elöntött, és teljesen lakhatatlanná vált épület demonstrálja majd, hogy mivé lett a település “az emberi kapzsiság miatt” – mondták a terveket ismerő szakemberek.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2017. március 20.
Idős nyugdíjas nő távozik a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság ügyfélszolgálatának épületéből a főváros XIII. kerületében, a Váci út 73-nál.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.