Belföld

Budapesti tüntetés a nyugdíjak miatt

A magán-nyugdíjbefizetések állami kasszába utalása ellen tüntettek civilek vasárnap Budapesten a Kossuth Lajos téren.

Csőke András, az egyik főszervező a téren összegyűlt több száz fős tömeg előtt elmondta, hogy tiltakoznak a kormány azon törvénye ellen, amely 14 hónapra az állami kasszába irányítja magán-nyugdíjpénztárakba befizetett pénzeket, illetve kezdeményezik, hogy az illetékesek kezdjenek párbeszédet a tiltakozókkal.

A demonstráció szervezői levelet is megfogalmaztak Orbán Viktornak, amelyben arra emlékeztetik a kormányfőt, hogy az intézkedés mintegy 3 millió magán-nyugdíjpénztári tagot érint. A levélben sérelmezik, hogy a kormány nem egyeztetett az érintettekkel, vagy azok képviselőivel.

Mint írták: tisztában vannak azzal, hogy nehéz helyzetben van az ország, de “elfogadhatatlannak tartjuk, hogy ezt a problémát a magánpénztári tagdíjak megvonásával próbálják megoldani”.

Orbán Viktort arra kérik, hogy kezdeményezze a pénztártagok érdekeit sértő törvény visszavonását, illetve, hogy biztosítson lehetőséget arra – egy szakértői fórum létrehozásával -, hogy független szakemberek és a 3 millió pénztártag képviselői is elmondhassák véleményüket a témában.

A szervezők elmondták azt is, hogy a levelet a támogató aláírásokkal együtt hamarosan eljuttatják a címzetthez.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik