Belföld

Hétfőig lehet jelentkezni a keresztféléves képzésekre

2010. november 15-én ér véget a 2011. évi keresztféléves felsőoktatási felvételi eljárás jelentkezési időszaka, 5 napjuk maradt tehát azoknak, akik egyetemi, főiskolai tanulmányaikat jövő év februárjában szeretnék megkezdeni, avagy folytatni.

A felsőoktatási intézmények a Felsőoktatási felvételi tájékoztató – 2011. februárban induló képzések című kiadványban hirdették meg a keresztféléves képzéseiket. Több mint 1100 meghirdetésből lehet választani, 94 intézményben. Ezek zöme mesterképzés, amelyek nemcsak a korábban felsőfokú végzettségek szerzők számára állnak nyitva, hanem azok is jelentkezhetnek, akik 2011. januárban végeznek valamely alapképzési szakon és tanulmányaikat azonnal folytatni szeretnék – áll az Educatio Kft. közleményében.

A 2011. évi keresztféléves felsőoktatási felvételi eljárásban meghirdetett képzésekre a jelentkezési határidő: 2010. november 15.

Kétféleképpen nyújtható be jelentkezés: hagyományos úton, felsőoktatási felvételi jelentkezési lapon vagy elektronikusan, a felsőoktatási felvételi eljárás hivatalos honlapjáról, a Felvi.hu weblapról elérhető e-felvételi keretében. Az e-felvételi nemcsak gyors és kényelmes, de a felület nem engedi a hibás űrlapkitöltést sem, így elkerülhető az utólagos hibajavítás.

Az elektronikusan jelentkezőknek 2010. november 15-én éjfélig van lehetőségük arra, hogy a szükséges jelentkezési adatokat rögzítsék, majd ezt követően legkésőbb 2010. november 23-ig hitelesíteniük kell jelentkezésüket. Ezt a felületről kinyomtatható hitelesítő adatlap aláírásával és az Oktatási Hivatal, 1443 Budapest, Pf. 220 címre történő visszaküldésével vagy elektronikusan, az Ügyfélkapun keresztül lehet megtenni. (Az Ügyfélkapu használatához egyszeri, okmányirodában tett regisztráció szükséges.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik