Belföld

Adatvédelmi oltalom a meztelen exeknek

Jóri András megbüntetné a volt barátnők fotóit közlő portál készítőit.

Az adatvédelmi biztos a volt barátnők személyiségi jogait sértő magyar portál üzemeltetőinek azonosítását, büntetőjogi felelősségre vonását javasolja. Jóri András tudatta, szeptemberben már feljelentést tett a honlap ellen, amely a felhasználóknak módot adott a korábbi barátnőik lejáratására, személyes adataik, fotóik közlésére.

A hatóságok ezt követően törölték a portálon fellelhető adatokat, de azok egy amerikai szerveren továbbra is elérhetők. Jóri András ezért a szerver tengeren túli üzemeltetőitől azt kérte, a magyar jogszabályok szerint bűncselekménynek minősülő adatközlést szüntesse meg.

Az adatvédelmi biztos önmagában nem tartja elegendőnek az adattörlést, szerinte a megoldást az elkövetők azonosítása és felelősségre vonása jelentené.

Az oldal tulajdonosai egyébként a felhasználóknak azt üzenték, hogy a fájlmegosztó hálózatokon nyugodtan terjesszék tovább az anyagokat. Ugyanakkor jelezték azt is, hogy maguk is számítanak nyomozásra, lebukásra. Ezzel indokolták, hogy a teljes weboldalt (képek, kommentek, posztok) letölthetővé tették.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik