Belföld

18 év után távozik Budapest főjegyzője

Nem akar akadályt gördíteni Tarlós elé, aki új embert látna a poszton, inkább lemondott. Végkielégítést így nem kap.

November 18-ával távozik hivatalából Tiba Zsolt – a főváros főjegyzőjének kéréséhez hozzájárult pénteki rendkívüli ülésén a Fővárosi Közgyűlés. A főjegyző még októberben, november 1-jei kezdőnappal mondott le, de a kéthónapos lemondási időt megtartotta volna, vagyis december 31-én szűnt volna meg munkaviszonya.

Tiba a Független Hírügynökségnek azt mondta: saját kérésére távozik korábban. Ennek okáról azonban nem kívánt nyilatkozni. A főjegyző kijelentette: nem pályázott meg máshol jegyzői állást és ezt nem is tervezi, legalábbis belátható időn belül nem. Nem akart nyilatkozni arról sem, hogy kapott-e ajánlatot a versenyszférából.

Közölte: mivel lemondással távozik, így nem jár neki végkielégítés. Hozzátette: nem rossz szájízzel hagyja el a városházát, és sok sikert kíván Tarlós István főpolgármesternek, illetve az új városvezetésnek. A közgyűlés már október végén kiírta a pályázatot a főjegyzői posztra. Tiba Zsolt szerint a következő másfél hónapban az aljegyzőkkel is működik a város.

Korábban a főjegyző azt nyilatkozta: az új főpolgármester közölte vele, hogy változást szeretne a poszton, ő pedig nem szeretné ezt megnehezíteni. 22 évig dolgozott a Városházán, ebből 18 évig főjegyzőként.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik