Belföld

Utcára vonul a Jobbik a külföldi rendőrök miatt

A rendészeti törvények kapcsán tüntetnek az Orbán-kormány ellen.

Miután a parlament szakbizottsága elutasította a Jobbiknak a rendészeti tárgyú törvényekhez fűzött módosító javaslatait, biztossá vált, hogy a párt jövő kedden – a tavaszi választás óta először – utcai demonstrációt tart, ahol a külföldi rendőrök magyarországi bevethetősége ellen tiltakoznak. Volner János, a Jobbik frakcióvezető-helyettese a képviselőcsoport csütörtöki ülése után elmondta: noha több tucat indítványt nyújtottak be, a honvédelmi és rendészeti bizottság csak egyetlen – “egy szánalmas elírást korrigáló” – módosító javaslatukat támogatta.

A politikus kiemelte: a kormánytöbbség azt az előterjesztésüket is leszavazta, amely megtiltotta volna, hogy külföldi rendőri alakulatokat Magyarországon akár tömegoszlatás céljából is igénybe lehessen venni. Ezt egyetlen hazafi sem fogadhatja el – mondta.

A párt ezért jövő kedden tüntetéssel tiltakozik az Országház előtt a kormány tervezett rendészeti tárgyú intézkedései ellen; a demonstráción Vona Gábor elnök mellett a Jobbik több parlamenti képviselője is felszólal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik