Belföld

Újabb korlátozások a Margit híd felújítása miatt

A munkálatok ezúttal a rakparti közlekedést érintik, a mostani és a következő hétvégén.

Forgalomkorlátozásokra számíthatnak az autósok a Margit híd felújítása miatt a mostani és a következő hétvégén is: a szakemberek ezekben az időpontokban végzik az állványozási és kábelfektetési munkákat a hídfőknél.

A Pesti és a Budai alsó rakpartot most szombaton reggel negyed 8-tól délután 3 óráig zárják le. A következő hétvégén – november 20-án és 21-én – a korlátozás a budai felső rakpart forgalmát érinti: szombaton reggel 7 órától egészen vasárnap délután 4 óráig először a belső sávok, majd a két külső sáv lesz lezárva.

Múlt hétvégén végezték a Margit híd statikus terhelési próbáját, és mint kiderült, a híd megfelelő állapotban van. A villamosok a hétfői üzemkezdettől ismét áthaladhatnak a hídon, mindezt már a végleges síneken. A főváros korábbi közlése szerint amennyiben ezen a héten minden érintett szervezet hozzájárul a Margit híd forgalomba helyezéséhez, akkor a Nemzeti Közlekedési Hatóság vélhetően november 15-ével megadja az ehhez szükséges engedélyt, ezután pedig az autósok ismét ráhajthatnak a hídra.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik