Belföld

Káosz után vizsgálat a BKV-kacsa miatt

A főpolgármestert a BKV vezérigazgatója tájékoztatta, félre.

Tarlós Istvánt lengyelországi útján Kocsis István SMS-ben tájékoztatta arról, hogy a BKV valamennyi vasúthatósági engedélyét felfüggesztette a Nemzeti Közlekedési Hatóság.

A cégvezető ezt írta a főpolgármesternek: “A Nemzeti Közlekedési Hatóság november 8-ával valamennyi vasúthatósági működési engedélyünket felfüggesztette, egyidejűleg pedig ideiglenes működési engedélyt adott ki. Az ideiglenes engedély 6 hónapig érvényes. A felfüggesztés indoka, hogy a vasúti törvény alapján igazolni kell társaságunk pénzügyi teljesítőképességét kérelmünk benyújtását követő 12 hónapos időszakra vonatkozóan, és az NKH megállapította, hogy e kritériumnak nem felelünk meg.”

Mint tegnap megírtuk, kiderült, hogy mégsem függesztette fel a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) a BKV működését. A hatóság honlapján csak arról van szó, hogy a libegő, a helyi és az elővárosi vasúti működésével vannak gondok.

A közlekedési hatóság a határozatát egyébként a tavasszal bekért adatok alapján hozta meg – pontosított most a Főpolgármesteri Iroda kommunikációs igazgatója.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik