Belföld

Az ügyészség nem enged Kulcsár-ügyben

A vádhatóság a korábbi bírálat ellenére újra sikkasztással vádolja a volt brókert.

A Magyar Nemzet értesülése szerint ismét sikkasztás miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség Kulcsár Attila ellen. A lap úgy tudja, a vádhatóság átirata tartalmazza azt is, hogy a megismételt eljárásban tanúként hallgassák meg azokat, akik ellen korábban jogerős ítélet született a Fővárosi Ítélőtáblán.

Kitér a főügyészség arra is, hogy Kulcsár tevékenységének vannak olyan elemei, amelyek csalásra utalnak, ebben az esetben viszont új kiadatási eljárást kell kezdeményezni Ausztriában. Az ottani hatóságok ugyanis Kulcsárt sikkasztás gyanúja miatt vették őrizetbe Bécsben 2003 júliusában és adták át a magyar társszerveknek – írja a Magyar Nemzet.

A lap emlékeztet arra: az ítélőtábla májusban utasította új eljárásra a Fővárosi Bíróságot a Kulcsár-perben, mert a 2008 augusztusában kihirdetett ítéletet felülvizsgálatra alkalmatlannak tartotta. Kulcsár korábban azt állította, ügyfelei többsége tudta, hogy szabálytalan ügyletekben működik közre, ezért ellenszolgáltatást kért és kapott, így nem sikkaszthatott.

Sódor István fellebbviteli főügyész a másodfokú eljárásban bírálta is a 2005. augusztus végén benyújtott vádiratot, mert sikkasztás, nem csalás miatt emeltek vádat Kulcsár ellen. Az álbróker védője maga is célzott arra, hogy a sikkasztás minősítése a K&H Equities érdeke volt, azért, hogy a biztosító megtérítse a kárt.

Ugyanakkor az elsőrendű vádlott társai, egykori ügyfelei szerint egyedül Kulcsár ügyészségen furcsa körülmények között tett vallomása szól ellenük. Mint korábban megírtuk a megismételt eljárásban az újabb Kulcsár-per december 1-jén kezdődik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik