Belföld

Pokorni nyíltan támadja Hoffmannt

Az első Orbán-kormány szakminisztere nem ért egyet a mostani oktatási államtitkárral.

Az első Orbán-kormány szakminisztere nem ért egyet az oktatásügyi államtitkárral. Pokorni Zoltán több kérdésben nem ért egyet a készülő új felsőoktatási törvény koncepciójával. Aggályosnak tartja a finanszírozás átalakítását, a vizsgalehetőségek számának csökkentését. Szerinte a tervezet nem ad választ a hazai felsőoktatás legnagyobb problémáira – írja a Magyar Nemzet.

Pokorni Zoltán azért döntött úgy, hogy nyilatkozik aggályairól a lapnak, mert Hoffmann Rózsa KDNP-s oktatási államtitkár úgy hozta nyilvánosságra a tervezetet, hogy arról érdemben nem is egyeztetett a Fidesszel, noha ezt a vezető kormánypárt alelnöke kérte.

Az első Orbán-kormány oktatási minisztere a Magyar Nemzetnek elmondta, hogy a napvilágra került anyag nem ad választ a felsőoktatás két legégetőbb gondjára: a hallgatók elvándorlására és az egyre kisebb létszámú korosztályok miatt kialakuló helyzetre.

A parlament oktatási bizottságának fideszes elnöke már korábban is többször nehezményezte, hogy hiába egyik vezetője a nagyobbik kormánypártnak, nem tudja befolyásolni az oktatásügy szakmai lépéseit, hiába gondol mást, mint a KDNP-s Hoffmann Rózsa.

AJÁNLOTT LINK:

Pokorni Hoffmannt támadja (Magyar Nemzet)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik