Belföld

Balczó: Európa az európaiaké

A Jobbik szerint Izraelnek nincs helye az Európai Unióban.

A radikális párt megítélése szerint “Európa az európaiaké, Izrael pedig nem európai ország”. Ezt Balczó Zoltán alelnök mondta annak kapcsán, hogy tegnap az Országgyűlés ratifikálta az EU és Izrael közötti társulás létrehozásáról szóló megállapodást.

Az ellenzéki politikus kifogásolta, hogy a külügyi államtitkár “egyértelműen az antiszemitizmus vádjával illette őt”. Szerinte felháborító és tudatos ferdítés volt, hogy Németh Zsolt “egy kalap alá vette” Izrael állam politikájának kritizálását és a “zsidó nép általános elítélését”.

Balczó Zoltán kiemelte: az uniós integráció káros lenne, mivel Izrael magyarországi térnyerését törvénytelen beruházások jellemzik. A társulási szerződés elfogadásával teljesen liberalizálják a két ország közötti gazdasági kapcsolatokat.

A Jobbik alelnöke szerint “Simon Perez izraeli államelnök 2007-es őszödi igazságbeszédében egyértelműsítette, hogy Izrael gazdasági térnyerésének célja Magyarország felvásárlása”.
A Jobbik emberi jogi megfontolásokból sem támogatja Izrael társulását az unióhoz.

Balczó Zoltán kiemelte, hogy Németh Zsolt a vita során nem válaszolt arra a kérdésére, hogy Magyarország és Izrael milyen “nézet- és értékazonosságot képvisel” a regionális kérdésekben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik