Belföld

Puccsra készülnek a Jobbik radikálisai?

A legutóbb felröppent hírek szerint puhánynak tartják Vona Gábor elnököt. A pártvezetés tagadja a konfliktusokat.

A Jobbikot megosztó belső harcokról, a radikálisok és a mérsékeltek közötti konfliktusról közölt cikket hétfőn a HVG.hu. Az internetes lap meg nem nevezett informátorokra és a frakciótagokra hivatkozva elemzi a párton belüli törésvonalakat és a vezető politikusok szerepét.

A párt hatalmi centrumában álló Vona Gábor elnökről például többen is azt állították a lap szerint, hogy nem olyan „fajsúlyos figura”, mint amilyennek elsőre látszik, de jól reprezentálja a „nép gyermekét”, „talpig becsületes, de naiv ember”. Ehhez a körhöz sorolták még Szabó Gábor pártigazgatót, akit többek a párt legbefolyásosabb emberének neveztek, illetve Novák Előd alelnököt és feleségét Dúró Dórát. A HVG.hu forrásai azt is állították, hogy a centrumba tartozók folyamatosan a mérsékeltek és a radikálisok közt próbálnak egyensúlyozni.

Többen közülük megerősítették, hogy érezhető feszültség van a két csoport között. Sőt olyan hírek is felröppentek, hogy a radikálisok Vonát puhánynak tartják, ezért puccsra készülnek ellene. Sokan viszont úgy vélik, ha sikerülne is nekik átvenni a hatalmat, a szervezet hosszú távon felmorzsolódna, hiszen a „pénzemberek” döntő többsége a mérsékelt oldalhoz tartozik – írja az portál.

Az ideológiai konfliktusokról szóló információkat Szabó Gábor a Magyar Narancsnak adott interjújában határozottan tagadta. Ennek némileg ellentmond, hogy a HVG.hu szerint ő is és Vona Gábor többször is a Jobbikba nem illő emberekről, és a belőlük fakadó belső problémákról beszéltek vagy írtak az utóbbi időben.

AJÁNLOTT LINK:

Belső harcok a Jobbikban: ki kivel van? – (HVG.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik