Belföld

Hűvösebb, esős hét áll előttünk

Csak szerdán érkezik átmenetileg szárazabb levegő a térségünkbe.

Hétfőn délután általában erősen felhős vagy borult lesz az ég. Többfelé alakul ki eső, záporeső, kis eséllyel egy-egy zivatar is. Többfelé lesz erős, főleg délkeleten időnként viharos széllökésekkel kísért déli-délkeleti szél. A maximum hőmérséklet többnyire 14 és 19 fok között szóródik, de a tartósabban csapadékos helyeken ennél pár fokkal hűvösebb lesz.

Keddre virradó éjszaka nyugat, északnyugat felől átmenetileg felszakadozik a felhőzet, de a délelőtt második felére országszerte ismét erősen felhős vagy borult égre számíthatunk. Az éjszaka folyamán a középső és keleti, délelőtt pedig főként a keleti országrészben fordulhat elő elszórtan kisebb eső, záporeső. Általában mérsékelt lesz a délies irányú légmozgás, a Kisalföldön és a déli országrészben élők számíthatnak élénk, időnként erős széllökésekre. Az éjszakai legalacsonyabb hőmérséklet 7 és 12 fok között valószínű. Délután erősen felhős, vagy borult lesz az ég, többfelé esővel, záporral, néhol zivatar is kialakulhat. Többfelé lesz élénk, délkeleten erős, időnként viharos a déli, délkeleti szél. A hőmérséklet csúcsértéke 13 és 18 fok között alakul.

Szerdán még többfelé lesz eső, zápor, majd csütörtökön átmenetileg szárazabb és hűvösebb levegő érkezik térségünkbe. Visszaesik a nappali órák hőmérséklete és a hajnalok is hűvösebbek lesznek, majd a hétvégén ismét enyhülés és több felhő, kisebb csapadék várható.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik