Belföld

Egy hét múlva nyithatják meg a Margit hidat

Amennyiben minden érintett szervezet hozzájárul a forgalomba helyezéshez, a Nemzeti Közlekedési Hatóság megadja az ideiglenes forgalomba helyezési engedélyt.

A Margit híd felújítását végző vállalkozó ezen a héten befejezi azokat a munkálatokat, amelyek a gépjárműforgalom beindítását lehetővé teszik, ezzel párhuzamosan pedig zajlanak a hatósági engedélyezési folyamatok – közölte Szűcs Somlyó Mária, a főpolgármesteri hivatal kommunikációs igazgatója. Ennek keretében hétfőn délelőtt megtörtént a hatósági szemle, ezen kívül a délutáni közmeghallgatáson minden – azaz több mint félszáz – érintett fél mondhatta el szakmai véleményét a forgalomba helyezésről.

A héten az összes érintett írásos nyilatkozatát meg kell szerezni arról, hogy hozzájárulását adja-e, és ha igen, milyen feltételekkel a híd forgalomba történő visszaállításához. Amennyiben mindenki pozitívan nyilatkozik, a Nemzeti Közlekedési Hatóság vélhetően november 15-vel megadja az ideiglenes forgalomba helyezési engedélyt. A híd e hét közepétől vélhetően alkalmas lesz a forgalom lebonyolítására 2-szer 2 sávon, de az engedélyhez az összes érintett nyilatkozatára szükség van – zárul a tájékoztatás

A hétvégén végzett statikus próbaterhelés szerint a Margit híd megfelelő állapotban van. A villamosok a hétfői üzemkezdettől ismét áthaladhattak a hídon, már a végleges síneken.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik