Belföld

MSZP: Bencsik elfelejtette, mit ígért áprilisban

A párt szerint hazudni könnyebb, mint teljesíteni a kampány ígéreteit.

Elfelejtette Bencsik János, a Nemzetgazdasági Minisztérium energiaügyi és otthonteremtési államtitkára, hogy áprilisban még évi 40 ezer új lakás építésével lelkesítette a választókat, pénteken ugyanis azt mondta, hogy évente 30 ezer új lakás építésére van szüksége az országnak. A kormány ezzel évente 10 ezer választóját fosztja meg az új lakás lehetőségétől, és ismét igazolta, hogy “hazudni könnyebb”, mint teljesíteni a kampány ígéreteit – közölte az MSZP országos központja.

Az ellenzéki párt emlékeztet rá: Bencsik János április elején még azzal kampányolt, hogy “az új kormány évi 40 ezer lakás építéséhez járulna hozzá, ennek 20 százaléka, vagyis nyolcezer lenne bérlakás, megerősítenék az előtakarékossági rendszert, és nagyszabású felújítási programot indítanának”.

Az államtitkár pénteken a XI. Készház és Passzívház Vásárt kísérő konferencián azonban már azt mondta, “Magyarországon nincs szükség évi 40 ezer új lakásra, az 500 ezer kiváltandó lakás helyett kell fokozatosan újakat építeni. 2012-ben újra 25-30 ezer lakás épülhet, majd a következő évtől évi 30 ezerrel stabilizálódhat a piac.”

Hozzátették: Bencsik János nemrég az Alkotmánybíróság létét vonta kétségbe, “most meg a saját ígéreteit felejtette el látványos keretek között”. “Ugyan milyen becsülete és felelősségérzete lehet egy ilyen embernek?” – teszi fel a kérdést a párt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik