Belföld

Kiss Péter: nem erre szólt a felhatalmazás

A kormány átrendezi az országot, úgy, ahogy azt "mi nem akarjuk", és amihez az emberek sem adtak felhatalmazást - mondta Kiss Péter.

A Baloldali Tömörülés elnöke az Új helyzet, új feladatok a választások után, a “nemzeti együttműködés rendszerében” című értekezlet előtt azt mondta: a kormány nemcsak az alkotmányozás kapcsán, hanem az emberek zsebeit érintően is átrendezi az országot.

Az a felhatalmazás, ami tavasszal született, legitim és erős felhatalmazás, de nem erősebb hivatkozás, mint a 2006-os MSZP-SZDSZ felhatalmazás – tette hozzá. Mint elmondta: az értekezleten értékelik a tavaszi választás utáni helyzetet és a kormány politikai habitusát. Foglalkoznak majd az alkotmányozás kérdésével és a baloldal aktuális feladataival is.

Az emberek áprilisban és októberben is változást akartak, teljesen mást, mint amit a szocialisták csináltak az elmúlt nyolc évben, és felhatalmazást adtak mindarra, amit a Gyurcsány-korszak nem tudott és nem akart megoldani – reagált Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője Kiss Péter szavaira.

“Az emberek felhatalmazást adtak a gazdaság talpra állítására, a munkahelyteremtésre, az adócsökkentésre, a pofátlan végkielégítések megadóztatására, a nyugdíjak megvédésére. Vagyis mindarra, amit a Gyurcsány-korszak nem tudott és nem akart megoldani” – fogalmazott, majd leszögezte: “a nemzeti ügyek kormánya az emberek által kijelölt úton halad tovább”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik