Belföld

Készülőben a semmisségi törvény

Administrator
Administrator

2010. 11. 06. 07:25

Várhatóan két héten belül a parlament elé kerül a semmisségi törvényjavaslat.

A semmisségi törvénytervezetet elkészítéséről szóló javaslatot csütörtökön fogadta el a Balsai-vezette szakértői csoport. A semmisségi törvényt Völgyesi Miklós, a Legfelsőbb Bíróság büntetőkollégiumának egykori tanácselnöke kezdeményezte – jegyzi meg a lap.

Ha az Országgyűlés elfogadná a törvényjavaslatot, akkor az elsőfokú bíróságoknak hivatalból vagy kérelemre, peren kívüli eljárásban kellene vizsgálniuk a lezárt és a még függőben lévő 2006-os büntetőügyeket. Ha az derülne ki, hogy a döntést kizárólag rendőri jelentések és vallomások alapján hozták meg, az ítéletet semmissé lehetne nyilvánítani. Az elítélt nevét pedig törölnék a bűnügyi nyilvántartásból.

Nem terjedne ki a semmisség azokra, akiknek az erőszakos magatartását egyéb bizonyítékok aggálytalanul igazolták – olvasható a lapban. Balsai István a Magyar Nemzetben azt nyilatkozta: “a szakértők hozzáláttak a törvénytervezet kimunkálásához, ő pedig felméri, hogy az országgyűlési képviselők közül kik támogatják a tervezetet”.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Breaking Bad
TV Series 2008 - 2013 USA
2012 Season 5, episode 2 : Madrigal
Created by : Vince Gilligan
Director : Michelle MacLaren
Bryan Cranston
Photo: Ursula Coyote.
It is forbidden to reproduce the photograph out of context of the promotion of the film. It must be credited to the Film Company and/or the photographer assigned by or authorized by/allowed on the set by the Film Company. Restricted to Editorial Use. Photo12 does not grant publicity rights of the persons represented.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.