Belföld

MSZP: Bencsik János pofátlan

A szocialisták szerint az államtitkár rombolta a demokratikus Magyarország nemzetközi tekintélyét.

Az MSZP szerint Bencsik Jánosnak a le kellene mondania a Nemzetgazdasági Minisztérium energiastratégiáért és otthonteremtésért felelős államtitkári posztjáról a “jó erkölcsbe ütköző, pofátlan” kijelentései miatt. Varjú László szocialista országgyűlési képviselő pénteki közleményében úgy fogalmazott: az államtitkár rombolta a demokratikus Magyarország nemzetközi tekintélyét, amikor azt mondta, “veszélyezteti az Alkotmánybíróság a kormány mozgásterét, ha alkotmányellenesnek ítéli a szükséghelyzetben hozott gazdasági intézkedéseket”.

A közlemény emlékeztetett arra, az államtitkár emellett arról is beszélt: “nem alapvetően arról van itt szó a különadó esetében, hogy arra az egymilliárd forintra szüksége lenne a költségvetésnek”. Vagyis akkor most szüksége van a kormánynak a különadókból befolyó pénzre, vagy sem? – tette fel a kérdést.

Varjú László álláspontja szerint Bencsik kijelentései az ellentmondásosságuk miatt is kínosak. Úgy látja, az már nem meglepő, ha egy kormánypárti politikus bohóckodik vagy ostobaságokat beszél, de az igen, ha szavait egy másik kormánypárti politikus, Balsai István miniszterelnöki megbízott is meggondolatlannak minősíti.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik