Belföld

Saját előterjesztését vonja vissza Tarlós

A főpolgármester nem ért egyet a civil szervezetek fellebbezési jogát korlátozó törvénymódosító javaslattal. Életbe léphet a szmogriadó tájékoztatási fokozata.

Tarlós István emlékeztetett: parlamenti képviselőként Kósa Lajossal és Kovács Zoltánnal közösen több törvénymódosító javaslatot tettek, ezek egyike pedig a civil szervezetek ügyfélként való fellebbezési jogát korlátozná, illetve megszüntetné. A főpolgármester szerint a szándék helyes, ugyanis vannak, illetve lehetnek olyan civil szervezetek, amelyek nem feltétlenül segítő szándékkal ellenkeznek egy-egy ügyben, hanem esetleg azért, hogy “engedjék magukat meggyőzni”. Ugyanakkor nem hiszi, hogy helyes lenne, ha “a civil szervezetek jogait ilyen erőszakosan és agresszíven általánosan nyírbálnák meg” – tette hozzá.

Tarlós István szerdán a Fidesz parlamenti frakcióvezetőjét írásban tájékoztatta, hogy ezt az előterjesztést a maga részéről visszavonja, a többi előterjesztést viszont fenntartja.

A szmogriadóval kapcsolatban úgy fogalmazott: “nem elképzelhetetlen”, hogy a szmogriadó első, tájékoztatási fokozata életbe léphet csütörtökön vagy pénteken, de ez még nem történt meg. A főpolgármester elmondta, kiadta az utasítást a főváros környezetvédelmi osztályának, hogy éjjel-nappal figyeljék az előrejelzéseket és kövessék a mérési adatokat. Tarlós István hozzátette, biztosítja a lakosságot, hogy ha erre szükség lesz, elrendelik a szmogriadó tájékoztatási fokozatát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik