Belföld

Sötét jövendölések, alkotmány és a kormány

Administrator
Administrator

2010. 11. 02. 21:27

Az LMP szerint a köztársaság alapjait szedik fel a kormánypártok.

Schiffer András szerint a kormánypártok a köztársaság alapjait szedik fel, ha korlátozzák az Alkotmánybíróság (Ab) jogkörét. Az LMP vezérszónoka az alkotmány és az Alkotmánybíróságról szóló törvény módosításának együttes általános vitájában kifejtette: noha a Fidesz képviselői közül többen közreműködtek a harmadik köztársaság létrehozásában, most annak alapjait szedik fel, s ezért – ha valóban elkötelezett demokraták – szégyellni fogják magukat.

Schiffer András azt mondta: Lázár János javaslatai méltatlanok egy parlamentáris demokráciához.

Kijelentette: ideje abbahagyni a “süketelést”, mert a fideszes indítványok nem az egykori szocialista miniszterek végkielégítésének visszaszerzéséről szólnak, hanem arról, hogy a kormány az egykulcsos adórendszer bevezetésével 500 milliárdos lyukat üt a jövő évi költségvetésen, amit a magánnyugdíj-pénztári befizetések elvonásával igyekszik kompenzálni. Ezt Schiffer András államilag legalizált sikkasztásnak nevezte, kijelentve, hogy az egykulcsos adóért “az alkotmányosságot dobják ki az ablakon”.

Hozzátette: ha most korlátozzák az Ab jogkörét, többé nem lesz menedék az emberek számára, ha a kormány elkezd a zsebükben turkálni.

Kitért arra, hogy a jó erkölcsbe ütköző milliós végkielégítéseket törvénymódosítással akár évekre visszamenően vissza lehetne perelni, a kormánypártok azonban szerinte csak a nyers erőben hisznek.

“Amit most önök művelnek (…) sokak szemében szentesíti Debreczeni József legsötétebb jövendöléseit” – fogalmazott az LMP frakcióvezetője.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2017. március 20.
Idős nyugdíjas nő távozik a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság ügyfélszolgálatának épületéből a főváros XIII. kerületében, a Váci út 73-nál.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.