Belföld

Még napokig élvezhetjük az őszi meleget

Hétvégére érkezhet nedvesebb levegő az országba, és csak hétfőtől csökken a hőmérséklet.

Kedden délután a Dunántúlon erősen felhős vagy borult lesz az ég, a nyugati, délnyugati megyékben kisebb eső is lehet. A középső és a keleti országrészben ezzel szemben továbbra is főként csak fátyolfelhőzet lesz a jellemző, és ott néhány órás napsütés is valószínű. A délkeleti szél északnyugaton időnként megélénkül, másutt általában gyenge vagy mérsékelt lesz. A hőmérséklet csúcsértéke 12 és 18 fok között várható.

Szerdán lényeges változás nem várható, azaz továbbra is a Dunántúlon lesz több a felhő, ott kisebb eső is kialakulhat, másutt a fátyolfelhők mellett csapadék nem valószínű. Keleten, északkeleten reggelre helyenként köd képződik. A Délelőtti órákban is a Dunántúlon lesz több felhő, és elvétve gyenge eső is előfordulhat. A légmozgás általában gyenge vagy mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet az ország nagy részén 3 és 8 fok között, északon, északkeleten kevéssel ez alatt valószínű.

Délután többnyire erősen felhős lesz az ég hazánk felett, emellett néhány órás napsütés is várható. Kisebb esőre főként a déli megyéinkben élők számíthatnak. A légmozgás gyenge marad. Az évszakhoz képest is enyhe időben lesz részünk a hőmérséklet csúcsértéke 12 és 17 fok között szóródik.

A szerdát követő napokban hazánk időjárását leszálló légmozgások irányítják, ezzel biztosítva a csendes időt. Az anticiklont enyhe, többnyire száraz levegő tölti ki, így sok napsütésre és az évszakhoz képest is enyhe időre számíthatunk. A hét végétől hazánk fölé nedvesebb levegő sodródik, kevesebb napsütésre és már kisebb esőre is kilátás van. Hétfőtől változékony napokra kell felkészülni, egyre többfelé esővel, és a hőmérséklet is visszaesik kissé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik