Belföld

Magyar Állandó Értekezlet Bugárék nélkül

Hat év után péntekre ismét összehívja a kormány a Magyar Állandó Értekezletet.

A tanácskozás témái között az oktatási-nevelési támogatás és a státusztörvény módosítása szerepel – közölte Semjén Zsolt. A nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes szerint a szlovákiai Híd-Mostot azért nem hívták meg, mert a kormány a tanácskozást a legitim magyar szervezetek fórumának tekinti.

Semjén ennek dacára ismét a nemzet egységességéről, illetve arról beszélt, hogy a magyar nemzetpolitikai koncepciót nem lehet kialakítani a külhoni magyarok nélkül. A Híd-Mosttal – amely többször deklarálta, hogy nem magyar, hanem vegyes pártnak tekinti magát – korrekt és partneri viszonyra törekednek – tette hozzá. “A korrekt partneri kapcsolat az egy dolog, és a MÁÉRT-ra való meghívás az egy másik dolog” – fogalmazott a kereszténydemokrata politikus.

Semjén Zsolt közölte, hogy elkészült a kettős állampolgársággal kapcsolatos tudnivalókról szóló honlap, amely minden technikai és tartalmi információt tartalmaz. Kérdésre válaszolva ismét megerősítette: személyes és pártja véleménye, hogy a határon túli magyarok szavazati jogot kaphassanak, az az Országgyűlés bölcsessége, hogy milyen megoldást választ.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik