Belföld

LMP: a kormány támadást intézett a civil szervezetek ellen

A párt szerint a Fidesz minden akadályt elhárít a narancsuralmi rendszer elől.

A kormány támadást intézett a civil szervezetek ellen – mondta Schiffer András, az LMP frakcióvezetője kedden Budapesten újságíróknak. Az ellenzéki képviselő mindezt azzal kapcsolatban mondta, hogy szavai szerint a kabinet a Nemzeti Civil Alapprogram költségvetését több mint hárommilliárd forinttal veszi vissza a benyújtott költségvetési javaslat alapján.

Emellett a Fidesz-KDNP-kormány megteszi azt is, “amire a Gyurcsány-kormány nem is nagyon vetemedett”, hogy elvonja a különböző állampolgári közösségektől azt a jogot, miszerint különböző beruházásoknál bírósághoz forduljanak – jelentette ki.

Schiffer András közölte: a kormány nemcsak a kellemetlen hatalmi ágakat akarja visszaszorítani, de az emberek jogait is csorbítani akarja.

Felhívta a figyelmet arra: a kormány három és félmilliárd forinttal kurtítja meg a civil szervezetek kasszáját, emellett 900 millió forinttal nő a kormányzati kommunikációra fordítható összeg.

Hangsúlyozta: miközben mindenki teljes joggal fel van háborodva az alkotmánybíróság jogköreinek megkurtításán, addig a “Kósa és Tarlós-féle javaslatok ugyanabba a rendszerbe illeszkednek, mint Lázár János javaslatai: minden akadályt el akarnak hárítani, ami ennek a narancsuralmi rendszernek az útjában áll”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik