Belföld

Lezárult az iszapömlésben megsérült ingatlanok értékbecslése

Az értékbecslési adatlapok alapján kötnek szerződéseket az érintettekkel.

Befejezte az iszapömlésben megsérült összesen 362 ingatlannak az értékbecslését a Magyar Igazságügyi Szakértői Kamara által felkért szakértői csoport Devecserben, Kolontáron és Somlóvásárhelyen. Muharay Árpád helyreállítási és újjáépítési felügyelő az újjáépítési csoport legfőbb feladatának az értékbecslési adatlapok összeállítását nevezte, amely alapján a Belügyminisztérium által kijelölt jogászcsoport az újjáépítésre, a kártalanításra vonatkozó szerződéseket megköti az érintettekkel.

Az elmúlt napokban az értékbecslő csoport a terepen végzett méréseket, ezek eredményeit összesítik és még ma átadják a jogászcsoportnak – mondta Muharay Árpád. Devecserben 272, Kolontáron 53, Somlóvásárhelyen 37 ingatlanról készítettek értékbecslést, amelyben a katasztrófát megelőző forgalmi értéket állapították meg.

Devecser polgármestere elmondta, minden segítséget megadnak a lakhatás feltételeinek biztosítására. A kármentő bizottság döntése értelmében megkezdték a százezer forintos gyorssegély kiosztását a Magyar Kármentő Alapból, amely mellé az emberek a vöröskereszt segélycsomagját is megkapják.

Toldi Tamás hozzátette: 120 család vette fel eddig a pénzt, de december 20-ig meghosszabbították a segély felvételi idejét. Holnap délután öt órakor lakossági fórumot tartanak, melynek egyik vendége Tállai András, a Belügyminisztérium önkormányzatokért felelős államtitkára lesz – tájékoztatott Toldi Tamás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik