Belföld

Kósa: a kormány hagyja működni a nyugdíjpénztárakat

„A szocialisták nem értenek máshoz, csak az emberek félrevezetéséhez”.

Kósa Lajos szerint az MSZP-nek az fáj, hogy nyolc éven át tehetetlenkedtek, a Fidesz pedig már a ciklus elején megalkotott egy teljesen új, a versenyképességet növelő adórendszert. A Fidesz ügyvezető alelnöke a Magyar Hírlapnak azt mondta, az ellenzék félreérti a helyzetet, nem hisz a versenyben, amikor bírálja a válságadókat és a bankadót.

Nem igaz az sem, hogy a gazdagoknak jó, a szegényeknek rossz lesz az egykulcsos rendszer – tette hozzá a kormánypárti politikus, aki szerint az “arányos közteherviselés azt jelenti: aki tízszer többet keres, tízszer többet is adózik”. Mint mondta, a szocialisták nem értenek máshoz, csak az emberek félrevezetéséhez.

Kósa tagadta, hogy a kormány magán­nyugdíjpénztárakat meg akarja szüntetni. Szerinte azok a jövőben is működhetnek, de úgy, hogy az emberek valóban szabadon dönthessenek, az államit vagy őket választják-e az időskor biztosítására. A választás szabadságát mindenkinek meg kell adni: aki akar, belép, aki meg nem, az nem lép be a magánnyugdíjpénztárba.

A magánnyugdíjpénztárak nyugdíjtőzsdeként működtek, beszedték a pénzt, amelyet felerészben a tőzsdére vittek, a vagyonuk egyharmadát elbukták – tette hozzá. Kósa szerint az államnak azért kell időben szólnia, határozottan figyelmeztetnie a magánnyugdíjpénztár-tagokat, hogy gondolkozzanak el ezen, és válasszák inkább a biztonságosabb állami nyugdíjkasszát.

Ajánlott link:

“A szocialisták nem értenek máshoz, csak az emberek félrevezetéséhez” (Magyar Hírlap)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik