Belföld

Gyurcsány bocsánatkérést vár Schiffertől

Ellenkező esetben további jogi lépéseket tesz a volt kormányfő.

Gyurcsány Ferenc arra szólítja fel a Lehet Más a Politika (LMP) frakcióvezetőjét, hogy sajtótájékoztatón kérjen tőle bocsánatot egy nyilatkozata miatt – közölte a volt miniszterelnök titkársága. Schiffer András október 27-én azt mondta, hogy 2006 őszén “a miniszterelnök több esetben jogellenesen veretett szét és tiltatott be tüntetéseket”.

Az exkormányfő a Magyar Hírlaptól is egy helyreigazítást kér. A lap keddi számában ellenzéki forrásokra hivatkozva azt állították, hogy Gyurcsány csatlakozni akart az MSZP-elnök és az LMP-s frakcióvezető szerdai sajtótájékoztatójához, amelyen bejelentették, hogy együtt lépnek fel Lázár János javaslatai ellen, amelyek szerintük az Alkotmánybíróság (AB) hatáskörét szűkítenék. Az írás szerint ezt azzal sikerült megakadályozni, hogy a sajtótájékoztatót a tervezettnél néhány perccel hamarabb kezdték el. A volt miniszterelnök titkárságának közleménye szerint ez az állítás nem felel meg a valóságnak, szó sem volt arról, hogy részt vegyen ezen a sajtótájékoztatón.

Gyurcsány Ferenc jogi képviselőjén keresztül helyreigazítást kér a napilaptól, ha ez nem történik meg, a szükséges jogi lépéseket megteszi. A közleményből kiderül az is, hogy további jogi lépéseket tesz akkor is, ha az LMP frakcióvezetője nem kér tőle nyilvánosan bocsánatot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik