Belföld

Távozásra szólítja fel a közéletből Boross Pétert az MSZP

Orbán Viktor tanácsadója ideálisnak tartana egy Ab és írott alkotmány nélküli világot.

A szocialisták szerint Boross Péter ex-miniszterelnöknek az elmúlt időben tett kijelentései, valamint mai nyilatkozata után távoznia kellene a közéletből. Nyugdíjazása részleteibe az MSZP nem akar beleszólni, azt meghagyja Orbán Viktornak, akinek jelenleg tanácsadója a volt kormányfő.

„Remélem, a Fidesz most nemcsak megnyerte a választásokat, hanem tényleg szétzúzta a baloldalt”. „Hitem szerint lehetnénk királyság is”. „A gyermektelen magyarok fizessenek gyermeknevelési hozzájárulást az államkasszába, hogy ezzel a bevétellel pótolják a családoknak nyújtott adókedvezményekből keletkező költségvetési hiányt”. Csak néhány a harmadik Magyar Köztársaság második miniszterelnökének elmúlt időbeli kijelentései közül.

Az alkotmány-előkészítő bizottságban dolgozó egykori kormányfő ma az FN.hu-nak azt mondta, egy általa ideális tartott világban nem Alkotmánybíróság és írott alkotmány.

“Nekem igazán az tetszene – aminek nem sok a realitása –, hogy visszatérjünk az ezeréves alkotmány rendszeréhez, kartális, vagyis írott alkotmány nélkül, sarkalatos alaptörvények vezénylésével. Egy olyan eszményvilággal, amelyben benne van a nemzet múltja. De az eltelt fél évszázad ezt majdnem lehetetlenné teszi. Lehetséges olyan alkotmányt létrehozni, amely nem korlátozza ennyire a kormányzat ténykedését. Természetesen ügyelve az írott alkotmány betartására, amelyben mellőzünk bizonyos kérdésköröket.”

A szocialisták szerint tehát Boross Péternek tehát azért kell mennie, mert a királyságot bevezetné, az alkotmányt beszüntetné Magyarországon, örökös jobboldali hegemóniát, valamint gyermektelenségükért különadóval büntetett nőket látna szívesen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik