Belföld

Halottak napja – nagyobb lesz a forgalom, jönnek a zsebesek

A háromnapos kegyeleti ünnep miatt a rendőrség a közlekedési tudnivalók mellett a zsebtolvajokra is figyelmeztet.

A hétvégi előrejelzés szerint nem lesz fronthatás, napos, csapadékmentes, kissé hűvös időre lehet számítani. A reggeli és délelőtti órákban köd elehet. Hétfőtől melegedés kezdődik, és a csapadékhajlam is erősödik.

Hétvégén és hétfőn – a „Halottak napja” megemlékezések miatt – megnövekedett forgalomra kell számítani a közutakon, a temetők és emlékhelyek közelében. Nagyobb figyelmet igényel a temetők ideiglenes és állandó parkolási rendje – figyelmeztet a rendőrség.

A halottak napja miatt nagyobb forgalomra kell számítani hétvégén a határátkelőknél, akár 1-2 órát is várakozni kell. A hétvégén a röszkei, ártándi és beregsurányi határállomáson egy óra, míg a záhonyi átkelőnél két óra is lehet a várakozási idő. Záhonynál mindenszentek napján, hétfőn akár három órát is várniuk kell az autósoknak.

Az ország több pontján munkálatok folynak a közutakon. Az M0 régi szakaszán építik a harmadik forgalmi sávot, ezért sebességkorlátozás érvényes, az M1-esen is korlátozzák a sebességet: a 13. és a 15. kilométerszelvény között hídépítés, a 20. és a 28. között burkolatjavítás miatt.

Az M3-as Budapest felé vezető oldalán, az 59. kilométerszelvényben hídjavítás miatt lezárták a leállósávot, a 83. és a 86. kilométerkő között pedig korlátozták a sebességet sövényvágás miatt.

Már holnaptól ideiglenes forgalomkorlátozások lesznek Budapesten. A háromnapos kegyeleti ünnep miatt megállási tilalmakat rendeltek el, egyirányúsítottak több utcát, bizonyos helyekre kizárólag a BKV járművei hajthatnak majd be. Minden fővárosi temetőnél lesznek rendőrök.

Valószínűleg alkalmi, trükkös és zsebtolvajok is megjelennek mindenszentek ünnepén és halottak napján. Fontos, hogy a temetőbe látogatók ne hagyjanak autójukban látható helyen értékeket, valamint a sírkertekben ne hagyják őrizetlenül a táskáikat – figyelmeztet a rendőrség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik