Belföld

Ma repülnek a közműcégek vezetői

Az egyetlen kivétel a BKV-vezér lehet. Sajtóhírek szerint Kocsis István a helyén marad.

Egy kivétellel ma leváltja a közműcégek vezetőit a Fővárosi Közgyűlés. Erről Tarlós István főpolgármester beszélt a minap a Hír TV Kontraszt című műsorában. A városvezető akkor azt mondta, hogy egyetlen olyan társaság lesz, ahol helyén marad a vezérigazgató. A kivétel a BKV Zrt. vezetője, Kocsis István lehet, akinek mandátuma idején kezdődött el a cég átvilágítása, és kerültek nyilvánosságra a később botrányossá váló ügyek.

Tarlós István arra tesz majd javaslatot, hogy a közszolgáltatási cégek vezetőit ő maga nevezhesse ki. A közgyűlés mai ülésén a fővárosi cégek ügyei mellett napirenden lesz a BKV támogatása, a közterület-felügyelet feladatbővítése, valamint a főjegyzői pályázat kiírása.

Tarlós István még a kampány idején beszélt arról, hogy megválasztása esetén önkormányzati rendészeti igazgatóságot hozna létre a fővárosban, és azt a “jelenlegi közterület-felügyelet alapjain építenék fel”. A képviselők várhatóan döntenek majd a főjegyzői pályázat kiírásáról is, mert Tiba Zsolt jelenlegi főjegyző a testületnek már benyújtotta a lemondását, azzal, hogy az év végéig még a hivatalában marad. Az ülésen minden bizonnyal szó esik majd a kormány BKV-nak nyújtandó, összesen 12,5 milliárd forintos támogatásáról is, melyről Orbán Viktor miniszterelnök és Tarlós István még pénteken állapodott meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik