Belföld

Lázár János adóról, nyugdíjról, munkamorálról

A Fidesz frakcióvezetője szerint a pesti politikacsinálók között sok a "lézengő ritter".

A Fidesz frakcióvezetője a Magyar Televízió reggeli műsorában a magánnyugdíjpénztárak kapcsán emlékeztetett rá, hogy a Magyar Nemzeti Bank egyik tanulmánya szerint a befizetések 2050-re térülnének meg. Vissza kell adni az önrendelkezési jogot, hogy az emberek eldönthessék, mit tesznek a megtakarításaikkal – közölte Lázár János.

A frakcióvezető arra a felvetésre, mit tesznek, ha senki nem lép vissza az állami rendszerbe, azt mondta: semmit, tudomásul veszik. Annak kapcsán, hogy laphírek szerint a kormánynak a Mol kivásárlásához, az adórendszer átalakításához kellett a befizetések befagyasztása jelentette pluszforrás, Lázár annyit mondott: a legfontosabb idén és jövőre is a hiánycél tartása, az embereknél keletkező adómegtakarítás pedig elősegítheti majd a gazdasági növekedést.

A frakcióvezető az FN.hu-nak is interjút adott, és nem zárta ki, hogy a ciklusfelezőn nagy átalakulás lehet a kabinetben, hiszen egy “modern demokráciában változatlan összetételben nem bír ki négy évet egy kormány” Lázár János ugyanakkor azt mondta, hogy aki Matolcsy György “leváltását vizionálja, nagyon messze jár a valóságtól”.

Demokratikus pluralizmusban élünk – felelte a frakcióvezető arra a kérdésre, miként volt lehetséges, hogy éppen a Simicska Lajos médiaérdekeltségei támadták azt az embert, akit a kormányfő a jobb kezének nevezett. Mint mondta:

Lázár János önmagáról úgy vélte, “népszerűtlen kormányzati ember lenne”, mert dolgoztatná az apparátust. Szerinte a fővárosban más a munkakultúra, az apparátusokban az átlagnál jobban keresnek az alkalmazottak, és nem kell sokat dolgozniuk. A kormányzat csúcsain, a minisztériumokban – rendszerektől függetlenül – más a munkamorál, mint kellene – mondta.

A pesti politikacsinálók körében sok a mellébeszélés, sok a lézengő ritter, ami Lázár Jánosnak furcsa és ezt gyakran megosztja Orbán Viktorral is, aki egyetért vele. A Fidesz frakcióvezetője ugyanakkor az elmúlt négy-öt hónapban megtanulta, hogy a miniszterelnöknek a döntései előtt rengeteg szempontot kell mérlegelnie.

Ajánlott link:

Lázár János: hétfő délutánonként kérdezhet az ellenzék (MTV)
Lázár: változhat a kormány összetétele (FN.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik