Belföld

Hideg van, Kékestetőn havazik

A következő napokban csendes, őszi idő várható éjszakai fagyokkal.

Hólepel alakult ki Kékestetőn, miután reggel kilenc óra után nem sokkal havazás kezdődött az ország legmagasabb pontján – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat Kékestetői Obszervatóriumának ügyeletes észlelője. Mint mondta: a mínusz 0,8 fokos hidegben egy centisnél vékonyabb hólepel alakult ki a területen.

További csapadékra lehet számítani a térségben, de ha a levegő felmelegszik, várhatóan havas eső lép a havazás helyébe – közölte. Rendszerint november második felében esik le az első hó a Mátrában – tette hozzá az ügyeletes észlelő.

Az országban barátságtalan, hideg idő valószínű. Eleinte többfelé, délutántól inkább már csak délen és keleten kell esőre számítani. Északon, északnyugaton ugyanakkor fölszakadozik a felhőzet és kisüt a nap. Az erős, néhol viharos északi szél estére mérséklődik. Napközben is csak 5, 10 fok lesz, este 1, 6 fok valószínű.

A rendőrség mindenesetre arra figyelmeztetett, hogy a megváltozott időjárási körülményekhez alkalmazkodjanak a közlekedők, hiszen a látási viszonyok gyakran rosszak, későn világosodik, és korán sötétedik, “hosszabb ideig kell használni a gépjármű világítóberendezéseit”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik