Belföld

Újabb bizonyíték Budaházy ellen

Bizonyító erejű felvétel jutott a hírTV birtokába a Magyarok Nyilairól és Budaházy György vezető szerepéről.

A terrorszervezet tagjai három szocialista politikus házánál akartak bombát robbantani még 2009 áprilisában. Az akció előtt a merénylők egy érdi bevásárlóközpontnál találkoztak. A rendőrségi felvételen az látható, hogy a Magyarok Nyilai szervezet tagjai átveszik a futball-labdába rejtett robbanóanyagot, és kocsijuk csomagtartójába teszik, majd a világos színű autóhoz mennek.

Az ügyészség szerint a parkoló járműben maga Budaházy György ült, aki a gyanú szerint a támadássorozat kitervelője volt. A rendőrség a merényletekre készülő férfiak közül négyet még aznap elfogott, de a terrorszervezet vezetőjének tartott Budaházyt csak hónapokkal később vették őrizetbe.

Tanúvallomások szerint Budaházy György szervezte a csoport által elkövetett merényleteket, köztük az országgyűlési képviselők házai elleni Molotov-koktélos támadásokat, és ő verette meg Csintalan Sándor hírTV-s műsorvezetőt is. A hatóság terrorcselekményekkel, és emberölési kísérlettel vádolja Budaházyt – aki eddig következetesen tagadott.

Ajánlott link:

Bizonyító erejű felvétel Budaházy szerepéről (hírTV)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik