Belföld

Bizottság is vizsgálhatja az iszapömlést

24.hu
24.hu

2010. 10. 25. 13:37

Létrejöhet a parlamenti vizsgálóbizottság a Jobbik kezdeményezésére.

A parlament alkotmányügyi bizottsága nagy többséggel támogatta a Jobbik vizsgálóbizottság létrehozására tett kezdeményezését a kolontári üggyel összefüggésben. Erről a javaslat előterjesztője, Kepli Lajos (Jobbik) számolt be a bizottság ülését követően.

Mint mondta: az alkotmányügyi bizottság 22:4 arányban támogatta a Jobbik javaslatát, hogy jöjjön létre a Kolontár melletti vörösiszap-tározó átszakadása miatt bekövetkezett katasztrófáért viselt felelősség feltárásával és a hasonló katasztrófák jövőbeni megakadályozásához szükséges feladatok meghatározásával foglalkozó országgyűlési vizsgálóbizottság. Ezt a Jobbik sikereként értékelte képviselő.

Kepli Lajos “arcpirítónak” titulálta az MSZP érvélését, hogy a szocialisták részvétüket fejezik ki az áldozatok hozzátartozóinak, és remélik, az illetékes szervek mindent megtesznek, a bizottság létrehozását mégsem támogatják, mert az előterjesztésben szerepel Gyurcsány Ferenc neve, mint aki az alumíniumágazat egyik tulajdonosaként a cégén keresztül közvetve akár érintett is lehet az ügyben. Mint mondta, a bizottság feladata lesz az okokat, összefüggéséket feltárni. A bizottság paritásos alapon jön létre.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.