Belföld

A Fidesz támogatja a leépítést a közszférában

A frakcióvezető egyelőre nem lát hasadásokat a képviselőcsoportban.

Lázár János nem látja az Orbán Viktor által Kötcsén megjövendölt „dezertőröket”. Mint a Magyar Nemzetnek mondta, az általa irányított frakció teljesen egységes, a miniszterelnök és a kormány is bírja a képviselőcsoport támogatását.

A frakcióvezető “sima ügynek” nevezte a 2011-es költségvetés elfogadását, és megerősítette, hogy jövőre sem lesznek megszorítások, ugyanakkor a Fidesz támogatja a közszféra karcsúsítását.

Lázár János az SZDSZ–MSZP bizniszének nevezte a magán-nyugdíjpénztári rendszert, határozottan támogatja az elszámoltatást ezen a területen is. A Fidesz a nyugalom érdekében áldozatot hozott Esztergomban, de nem felejti el “mindazt a szemétséget”, amit Meggyes Tamással szemben elkövettek az elmúlt években – mondta a frakcióvezető.

Lázár János az FN.hu-nak adott interjúban – Nagy Imre néhai miniszterelnök kanapéján ülve – arra is utalt, hogy nem tör magasabbra, mert a “miniszterelnököket ki szokták végezni. Olykor szó szerint, olykor csak a szó átvitt értelmében.”

A 35 éves frakcióvezető szerint a Fideszben is rengeteg érdek, érdekcsoport mozog. Nem kis munka 173 egyéni választókerület képviselőjét meggyőzni arról, hogy nem a 2011-es büdzsé lesz az, amiből fél év alatt újjáépítik a választókerületüket.

Mint mondta: lehet lobbizni, de csak a frakción belül létrehozott megyei egyeztető fórumon keresztül. “Nincs olyan, hogy bemegyek a miniszterhez, lezsírozom vele az ügyemet, aztán más települések kárára gyarapszik a városom”.

Próbálta megértetni a képviselőtársaival, ha úgy viselkednek, mint a szocialisták tették nyolc éven át, akkor a Fidesz börtönfrakciója is tetemes lesz. Vagy 2014-ben, vagy 2018-ban, de előbb-utóbb biztosan – mondta Lázár János az FN.hu-nak.

Ajánlott linkek:

A Fidesz támogatja a közszféra karcsúsítását (Magyar Nemzet)
Lázár János: A miniszterelnököket ki szokták végezni (FN.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik