Belföld

Hétszáz devecseri még nem mehet haza

Három héttel a vörösiszap-katasztrófa után 700 ember még nem tudott hazatérni otthonába.

Huszonketten továbbra is a devecseri zeneiskola tantermeiben kialakított közösségi szálláson tartózkodnak, ellátásukról folyamatosan gondoskodnak – közölte Kivágó Tamás dandártábornok.

A szombat reggeli eligazításon kiosztották az aznapi kármentesítési feladatokat: a legfontosabb munka a Veszprém megyei kisváros utcáinak és a házak udvarainak kármentesítése. A nap folyamán Devecserben és Kolontáron 750 ember – tűzoltók, katonák és önkéntesek – dolgozik, 150 technikai eszköz áll a rendelkezésre.

Szombat reggelre a térségből kivonták a fővárosi és a Pest megyei tűzoltókat, akik a katasztrófa bekövetkezte óta heti váltásban dolgoztak. A döntést Kivágó Tamás azzal magyarázta, hogy pihentetni kell az állományt, ezért a megyei és a közelben lévő tűzoltóságok erőit vetik be.

A nemzeti ünnepre és a közelgő halottak napjára való tekintettel szombaton és vasárnap könnyített belépési feltételekkel lehet átjutni a rendőrségi áteresztő pontokon Devecserbe és Kolontárra, de az átmenő forgalom továbbra sem megengedett a városon keresztül.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik