Belföld

Megszüntették a Főtáv-vezér előzetesét

Iván Imre Krisztián
Iván Imre Krisztián

2010. 10. 22. 17:05

Kovács Lajos a mostani, egyelőre nem jogerős végzés alapján már csak a lakóhelyének számító települést nem hagyhatja el.

A Főtáv vezetőjének ügyében egy feljelentés alapján indult nyomozás, mert állítólag különösen nagy vagyoni hátránya keletkezett a cégnek azzal, hogy ők kötötték be egy csepeli lakóparkba a fűtési és hűtési rendszert. A Főtáv és a vezérigazgató védője szerint az ügylet kifejezetten előnyös volt a cég számára. Kovács Lajost július 23-án helyezte előzetes letartóztatásba a bíróság és legutóbb október 23-ig meghosszabbították azt.

A Fővárosi Bíróság pénteken azt közölte, hogy kedden a Budai Központi Kerületi Bíróság végzést hozott, melyben megszüntette a gyanúsított előzetes letartóztatását és lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el. Az indoklásban a bíróság utalt arra, hogy a gyanúsított esetében a megalapozott gyanút tanúvallomások és okirati bizonyítékok támasztják alá, de a megalapozott gyanú megállapítása nem azonos a bűnösség kimondásával.

A végzés szerint a nyomozás már több mint öt hónapja folyik, és az eddig nem vett olyan új irányt, amely alapján felvetődhetne, hogy veszélybe kerülhet a bizonyítási eljárás. Az sem merült fel, hogy Kovács Lajos az eddig kihallgatott tanúkat befolyásolni próbálta volna, emellett a hátralevő kihallgatások sem olyan jellegűek, hogy azokat a gyanúsított megzavarhatná.

Kovács Lajosnak Magyarországon van a családja, gyermeket nevel, munkalehetősége van, így nem áll fenn a szökés veszélye sem. A lakhelyelhagyási tilalmat azért rendelte el mégis a bíróság, mert előfordulhat, hogy a gyanúsított valamilyen formában megpróbál kibújni az eljárás alól.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.