Belföld

Megalakult Gyurcsány Ferenc platformja

A rendezvényen közéleti személyiségek is megjelentek, köztük Vágó István televíziós műsorvezető és Farkasházy Tivadar humorista.

Megalakult az MSZP Demokratikus Koalíció nevű új platformja Budapesten, amelyet Gyurcsány Ferenc volt pártelnök-miniszterelnök vezet.

Az alakuló rendezvényen a platformba belépő szocialista párttagok internetes szavazatai alapján alelnöknek Vitányi Ivánt és Molnár Csaba volt kancelláriaminisztert választották, és bejelentették azt is, hogy a szerveződésbe eddig 2400-an jelentkeztek felvételért.

A Szent István parkban felállított sátorban több százan gyűltek össze, köztük szocialista politikusok, jelenlegi és volt országgyűlési képviselők. A platform alakuló eseményén részt vesz Mesterházy Attila pártelnök is. Az elsőként felszólaló Vitányi Iván ezzel összefüggésben úgy fogalmazott: ez jelképezi, hogy “együtt vagyunk, de nem jelenti azt, hogy nem kritizáljuk egymást”.

A rendezvényen közéleti személyiségek is megjelentek, köztük Vágó István televíziós műsorvezető, Farkasházy Tivadar humorista, újságíró, Debreczeni József közíró, és Bálint György kertészmérnök. Ott volt Bauer Tamás és Iványi Gábor korábbi szabad demokrata képviselő

Vitányi Iván azt mondta, nem véletlen, hogy a forradalom előestéjének évfordulójára szervezték az alakuló rendezvényt, mivel 1956 örökösének tekintik magukat és ma is vállalják Nagy Imrét. Bejelentette, hogy az általa vezetett Szociáldemokrata Társulás 25 fős vezetőségéből húszan már az új platform tagjai.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik