Belföld

Gyurcsány már az MSZP-ben sem messiás

24.hu
24.hu

2010. 10. 22. 13:38

Az MSZP-hívek 65 százaléka bizalmatlan a volt kormányfővel szemben.

Az összes megkérdezett mindössze 16 százaléka véli úgy, hogy Gyurcsány Ferenc lehet az MSZP megmentője. Ezzel szemben Botka Lászlóról 46 százalék gondolja, hogy vezetésével megerősödhetnek a szocialisták – írja a Nézőpont Intézet.

A reprezentatítv felmérés szerint a volt kormányfő hiába jelentkezett be a párt irányvonalának meghatározására, ebben még a szocialista szimpatizánsok többsége sem támogatja. Az MSZP hívei közül is csak 35 százalék bízik Gyurcsányban. Botka László szegedi polgármestert több mint kétszer ennyien (78 százalék) támogatja.

A Nézőpont Intézet szerint kettős szorításban van az MSZP. A pártnak – öndefiníciós válsága – közepette nagy szüksége lenne az ex-kormányfőre, aki képes lenne újra egyedi imázst kölcsönözni a pártnak, tde Gyurcsány nem tud szabadulni a hitelességi deficitjétől.

Ezt jelzi platformalapítási tervének fogadtatása a párt vezetésében. Gyurcsány ambiciózusságát, szűk, de kitartó támogatói hátterét és az MSZP jelenlegi útkeresését összevetve azonban érzékelhető: előbb-utóbb kenyértörésre kerülhet sor – vetíti előre a Nézőpont Intézet.

Nem Gyurcsánytól várják a csodát (Nézőpont Intézet)

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2017. március 20.
Idős nyugdíjas nő távozik a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság ügyfélszolgálatának épületéből a főváros XIII. kerületében, a Váci út 73-nál.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.