Belföld

Az LMP értetlenül áll Ivády kijelentései előtt

A pártból kilépő képviselő szerint ha ebbe az irányba haladnak, a második SZDSZ fog felépülni.

Az LMP emlékeztet rá, hogy Ivády Gábor ellen az elmúlt időszakban tiltott kampánytámogatás felvétele miatt fegyelmi eljárás folyt, amely első fokon kizárással, másodfokon pedig megrovással végződött. Mint írják, a politikus a párt normáit megszegte, de törvénysértést nem követett el. Ivády Gábor a döntés ismertetése előtt jelentette be, hogy kilép az LMP-ből és függetlenként folytatja – teszik hozzá.

A párt közleményében csalódottságát fejezi ki Ivády Gábor nyilatkozataival kapcsolatban, amelyekben próbálja megbélyegezni az LMP-t. Hangsúlyozzák: a politikus pontosan tudja, hogy a párt független, állampolgári önszerveződésből jött létre, és továbbra is elkötelezett az ökológiailag fenntartható tájgazdálkodás, a közösség- és családbarát településfejlesztés, az értékes hagyományok megőrzése és a mélyszegénység felszámolása mellett. Hozzáteszik: az újbaloldali és a közösségelvű konzervatív gondolatok mellett büszkén képviselik az emberjogi liberális értékeket is.

A párt azt írja: értetlenül állnak Ivády Gábor SZDSZ-t emlegető megjegyzései előtt, mert a képviselő korábban nem keveredett érdemi közpolitikai vagy ideológiai vitába az LMP-ben. Mindezektől függetlenül a frakció kész támogatni Ivády Gábor azon kezdeményezéseit, amelyek az LMP programjába illeszkednek – olvasható a közleményben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik