Belföld

A frekvencia-kiosztásra is hatással lehet a válságadó

Szalai Annamária szerint a médiahatóság ügyel arra, hogy a telekommunikációs szolgáltatók ne terheljék a fogyasztókra a többletköltséget.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke az Inforádióban azt mondta, az extraadó azt is eredményezheti, hogy új szereplő lép a távközlési és telekommunikációs piacra, mert egyelőre nem lesz olyan árbevétele, ami után jelentős mértékben adót kellene fizetnie. Mint mondta, a telekommunikációs cégekre kirótt válságadó hatással lehet a frekvencia-kiosztásra is.

Szalai Annamária elmondta, jövő év nyarától vár érdemi változást a közmédiumok tartalmában. Szerinte meg kell őrizni ami jól működik, de a cél az, hogy a közmédiumok között megszüntessék a felesleges versenyhelyzetet. Nem tartja elképzelhetetlennek, hogy olyan csatorna is lesz, amely a fiatalokat és a gyerekeket célozza meg. Hozzátette, a közszolgálati csatornák száma akár bővíthető is.

A médiahatóság elnöke a rádiónak azt mondta, meg kell szüntetni azt a gyakorlatot, hogy a közmédia ki legyen szolgáltatva különböző politikai erőknek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik