Belföld

Szakértői bizottságot akar a fogyasztóvédelmi bizottság

Simon Gábor arra is kíváncsi, milyen veszélyes üzemek működnek Magyarországon.

Egy a katasztrófakockázatok kezelésére szolgáló, biztosítási alapelveken és piackonform megoldásokon alapuló rendszer kidolgozásával foglalkozó szakértői bizottság létrehozását kezdeményezi az Országgyűlés fogyasztóvédelmi bizottsága.

A testület szocialista elnöke azt mondta: át kell tekinteni a végek felelősségbiztosítására vonatkozó szabályozást, és olyan jogi szabályozást kialakítani, amely az általuk végzett tevékenység kockázataihoz igazodó felelősségbiztosítást ír elő.

Simon Gábor további javaslatokat is megfogalmazott. Ezek közül kiemelte, hogy a kormány szigorúan ellenőrizze és büntesse azokat a veszélyes üzemeket, amelyek megpróbálnak kibújni a felelősségbiztosítás alól.

A szocialista politikus szerint fontos az is, hogy készüljön felmérés arról, milyen vészhelyzeti terve van a kormánynak, illetve, milyen veszélyes üzemek működnek legálisan ma Magyarországon.

Elmondta még, hogy a bizottság néhány hónapon múlva újra áttekinti a témát, és azt, hogy a felvetett intézkedések megvalósultak-e.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik