Belföld

Fideszes politikai erőszakot lát Bajnai titkársága

Administrator
Administrator

2010. 10. 19. 18:47

Szerintük a 2009-es zárszámadás normaszövege a kormánypárt által benyújtott módosítást követően hazugságra épül.

A tegnap az Országgyűlés által elfogadott 2009-es zárszámadás eredeti szövegébe egy kormánypárti módosító indítvány elfogadásával került az a passzus, amely kimondja: a 2009-es költségvetési gazdálkodás indokolatlan mértékben terhelte meg a 2010. évi költségvetés végrehajtását.

A volt kormányfő, Bajnai Gordon titkársága által megfogalmazott közlemény szerint komolytalan és nevetséges, hogy a kormánypárt a kormány által megtárgyalt, és az irányítása alatt álló szakminisztérium szakmunkájával elkészített törvényjavaslaton kisszerű politikai érdekei miatt hajt végre “politikai erőszakot”.

A Bajnai titkársága által megfogalmazott közlemény szerint a Fidesz állításaival szemben az igazság az, hogy a Bajnai-kormány rendezett költségvetést hagyott utódjára; teljes és valós képet festett az ország, a gazdaság és a költségvetés állapotáról; csontvázak nem kerültek elő és nem is fognak, mert nincsenek, ahogy nincsenek trükkök se a 2009-es illetve a 2010-es költségvetésben.

A közlemény emlékeztet: a 2009-es költségvetési hiány változását – mint az a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) közléséből kiderül – a döntően nagyobb önkormányzati beruházások, valamint az Európai Unió és a KSH saját módszertanának menet közbeni változása okozza. Ezeknek nincs érdemi hatása a 2010-es gazdálkodásra, és nem befolyásolják a tényleges 2009-es kiadásokat sem – szögezi le a titkárság.

Hozzáteszik: a 2009-es és 2010 költségvetés érdemeit és Magyarország állampolgárainak áldozatvállalását az Orbán Viktor által vezetett kormány is elismerte a zárszámadásról szóló törvény eredetileg benyújtott változatában.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Bécs, 2018. január 13.
A legutóbbi választások nyomán az Osztrák Néppárt (ÖVP) és az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) koalíciójával december közepén meglakult új osztrák kormány ellen tiltakoznak tüntetők Bécsben 2018. január 13-án. (MTI/EPA/Florian Wieser)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.