Belföld

A Tesco és a Spar fizetheti a legtöbb különadót

Az Országos Kereskedelmi Szövetség szerint a kereskedelmi láncok közül a Tesco fizetheti a legtöbb különadót, 12,1 milliárd forintot, majd a Spar és az Auchan következik.

Az OKSZ felmérése nem teljes körű, elsősorban a 30 milliárd forintnál nagyobb árbevételű kiskereskedelmi vállalkozásokra terjedt ki, és az adó kiszámításánál a 2009-es árbevételt vették figyelembe.

A szövetség összesítése szerint a Lidl-nek 1,6 milliárd, a Cora csoportnak 1,5 milliárd, a Penny Marketnek pedig 1,2 milliárd forintos különadót kell majd fizetnie. A dm-re 140,7, a Media Markt csoportra 104,7, az OBI-ra 79,9, a Rossmannra 64,3, az IKEA-ra 53,9, az Aldira 50,7, a Praktikerre pedig 50,3 milliárd forint adó jut az előzetes adatok szerint.

A közleményben emlékeztetnek: az Országgyűlés előtt lévő, az egyes ágazatokat terhelő különadóról szóló törvényjavaslat alapján a kereskedelmi válságadó a gépjármű és -alkatrész kiskereskedelemre, továbbá a többi összes áruterület kiskereskedelmére kiterjed, kivéve a piaci és a nem bolti árusítást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik