Belföld

Az MSZP a belföldi kirándulásokat is támogatná

Az MSZP arra kéri a kormánytöbbséget, hogy a határon túli magyar területekre vezető osztálykirándulások mellett támogassák a diákok belföldi tanulmányi kirándulásait is az iskolai nemzeti összetartozás napja bevezetéséről szóló határozati javaslatban.

Lendvai Ildikó szocialista országgyűlési képviselő pénteki közleményében hangsúlyozta: a Fidesz-KDNP pártszövetség a héten sorra elutasította az MSZP azon módosító javaslatait, amelyek az szerették volna elérni, hogy a határon túli kirándulások mellett támogathatók legyenek a hazaiak is.

„Úgy látszik, a Fidesz számára a nemzeti összetartozás a határokon belüliekkel már nem olyan fontos. Pedig a nemzeti összetartozás igazán nehéz próbatétele: képesek vagyunk-e itt, Magyarországon is megférni egymással, és megismertetni gyerekeinkkel is a határon túliak mellett a határon inneni magyarok közösségeit, múltját és jelenét is” – fogalmazott az ellenzéki képviselő.

Az iskolai nemzeti összetartozás napja bevezetéséről, a magyarországi és a külhoni magyar fiatalok közti kapcsolatok kialakításáról és erősítéséről szóló országgyűlési határozati javaslat azt indítványozza, hogy a parlament kérje fel a kormányt egy trianoni döntéssel kapcsolatos iskolai emléknap bevezetésének előkészítésére a jövő évi tanévtől kezdődően.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik