Belföld

MSZP: Tarlós ne rémisztgessen!

A Fővárosi Közgyűlés szocialista frakciójának vezetője reméli, hogy a főpolgármester nem egy megszorító csomagra készül, amikor a város pénzügyi helyzetét aggasztónak mondja.

Horváth Csaba a közgyűlés szünetében újságírók előtt azt hangoztatta, hogy a főváros mérleg szerinti eredménye pozitív.

Mint fogalmazott, nem állja meg a helyét az az állítás, hogy a főváros csődközeli helyzetben lenne. Véleménye szerint “Kósa és Szijjártó urak hasonló kijelentésekkel lökték a mélybe a forintot, és okoztak több száz milliárd forint kárt Magyarországnak és a devizahiteleseknek”.

Közölte, óvja attól Tarlós Istvánt, hogy “ott kiáltson farkast, ahol nincs, mert ezzel a főváros pénzügyi besorolását is veszélyeztetheti, hiszen a város pénzügyi befektetői (…) átárazhatják a hiteleiket, ha a főpolgármester úr felelőtlen kijelentései elbizonytalanítják a városról kialakított pozitív képet” – mondta.

Horváth Csaba jelezte: reméli, hogy Tarlós István “rémisztgető” nyilatkozataival nem egy megszorító csomagot akar előkészíteni.

Elmondta, a főváros idén közel 130 milliárd forint értékű fejlesztést és felújítást hajt végre. A város beruházásokhoz, az európai uniós projektek önrészéhez vett igénybe hiteleket, és “a működési pozitívumból” tudja fizetni ennek a kamatait és a tőketörlesztését.

Tarlós István a BKV 800 milliárd forintos külső és belső adósságáról szólva megjegyezte: az elmúlt hetekben még nem hallott két egyforma számot.

Orbán Viktor közgyűlési látogatásáról szólva pedig azt mondta: az MSZP frakció mindig örül annak, ha egy fontos ember megtiszteli jelenlétével az ülést. Jelezte ugyanakkor, még jobban örültek volna, ha a kormányfő magával hozza a 7,5 milliárd forint kiegyenlítéséről szóló pénztárbizonylatot. Utalt arra, hogy a kormány immár 90 napja nem fizette ki az előző kormány által vállalt BKV működési támogatást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik