Belföld

Kitelepítenek 25 családot Dunaújvárosban

Partfalcsúszás-veszély miatt pénteken kitelepítenek 25 családot Dunaújvárosban; az érintettek megkaptak minden szükséges tájékoztatást . A közvetlen élet- és balesetveszély elhárításának időtartama várhatóan egy év lesz.

A reggel nyolc órakor kezdődő kitelepítést a rendőrség, a katasztrófavédelem, a tűzoltóság és a városi önkormányzat szakemberei hajtják végre – mondta Németh Tündea helyi védelmi bizottság sajtószóvivője.
Az intézkedést azért rendelték el, mert az Ivó utca – Barsi Dénes utca – Üdülő sor – Ágacska utca – Palánk sor által határolt területen a folyamatos és nagy mennyiségű csapadékvíz terhelése miatt az Ivó utcai telkeket határoló szakaszon folyamatosan mozog a löszpart, ami szakmai vélemények szerint közvetlen élet- és balesetveszélyt jelent az ott tartózkodók számára.

A helyi védelmi bizottság csütörtökön szólította fel a területen élőket, hogy azonnali hatállyal készüljenek fel ingatlanaik hosszabb időre szóló elhagyására, értékeik biztosítására, amelyhez igény esetén segítséget nyújt az önkormányzat. Ezt megelőzően több lakógyűlést is tartottak a várható intézkedésekről.
Azokat, akik nem hagyják el önként a veszélyes területet, végzéssel kötelezhetik az intézkedés betartására – mondta a sajtószóvivő. A dunaújvárosi aljegyző által aláírt, az érintetteknek szóló tájékoztató szerint a közvetlen élet- és balesetveszély elhárításának időtartama várhatóan egy év lesz. Ez idő alatt végzik el a partfal stabilizációs munkáit.
A helyi védelmi bizottság sajtószóvivője egyelőre nem tudott választ adni arra, hogy az ott élő családok közül hány tudja megoldani saját elhelyezését, illetve mennyi kéri az önkormányzat segítségét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik