Belföld

Gyurcsány szabadságharcot hirdet Orbán ellen

Gyurcsány Ferenc blogjában lopásnak nevezi, hogy "a kormány le akarja nyúlni a nyugdíjpénztárosok pénzét".

A volt kormányfő szerint “Orbán belenyúl a zsebünkbe. Büszke zsebtolvajként ráadásul úgy tesz, mintha ebben semmi kivetnivaló nem lenne.” Gyurcsány Ferenc úgy véli: az ötvenes években a békekölcsön is tisztességesebb volt ennél, mert akkor legalább formálisan nem volt kötelező megvenni az ország újjáépítését finanszírozó államkötvényt, legalább a látszatra vigyáztak. Sőt, a pénzt előbb-utóbb, igaz csak sok évvel később visszaadták.”

Most azonban szó sincs erről – teszi hozzá a szocialista politikus, aki szerint “jön Orbán és elveszi a pénzünket. Hárommillió ember megtakarítását, azokét, akik a jövőjükre gondolva takarékoskodnak. Ez nem szabadságharc, ez megalázás, ez állami tized kivetése.

El a kezekkel a pénzünktől, miniszterelnök úr! – adja ki a jelszót a volt kormányfő, aki úgy véli, a dolog hátterében az áll, hogy “az átlag felett keresők” adójának csökkentéséhez kell a 3 millió ember pénze. “Egy kisebb keresetű ember is mintegy százezer forintot fizet be nyugdíjszámlájára egy évben. Ezt most lenyúlja a kormány azért, hogy a jobban keresőknek odaadja. Ez disznóság – teszi hozzá Gyurcsány Ferenc, aki igen borúsnak látja a jövőt.

“Annak érdekében, hogy a kormány megússza a mostani intézkedéseket, a jövőbe tolja el a problémákat. Ez nem kormányzás, ez szabad rablás. Tényleg eljött a szabadságharc ideje. De ezt nem a kormány folytatja a világ ellen, hanem nekünk kell elkezdeni a kormánnyal szemben”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik