Belföld

Cáfolják, hogy dől a siófoki víztorony

A szóbeszéd szerint nem bírja el a ráépítendő presszót, illetve lifteket.

Elterjedt, hogy dől a siófoki víztorony, mert nem bírja el a ráépítendő presszót, illetve lifteket, de az önkormányzat cáfolta a szóbeszédet, hozzátéve, hogy a presszó és a két a lift nem jelent többletsúlyt, mint korábban a vízzel teli tartály. Az 1912-ben épült víztornyot az önkormányzat átépítteti, és turisztikai látványossággá alakítja.

Az emberek azért nem látják, hogy mi történik a víztoronnyal, mert körbe van kerítve, a város Fő tere ráadásul építési terület, ott épül a könyvtár, és magánberuházásként a pláza is. A pláza építéséhez közműveket helyeznek át, jelenleg a földmunkákat végzik. A víztornyot kerítő palánkot akkor tudják újra kijjebb helyezni, amikor a földmunkákkal elkészültek, de tavaszra mindkét városi beruházás eléri a terveknek megfelelő készültségi fokot – mondta Kozma Ani, az önkormányzat szóvivője.

Csaknem 334 millió forintból építteti újjá az önkormányzat a Siófok jelképének számító víztornyot. A földszint üvegfalú körépülettel bővül, itt kap helyet majd az eddigieknél tágasabb Tourinform-iroda. A toronyba két panorámalift szállítja majd a látogatókat. Mindhárom szinten körterasz készül, a legfelső zárt részen egy kiállítótér és egy kétszintű kávézó kap helyet, amelynek felső része folyamatosan forog majd, ezáltal a vendégek egy helyben ülve élvezhetik a város körpanorámáját. A munkák februárban kezdődtek.

A tervektől eltérően a két hidraulikus, 525 kilóig terhelhető felvonó helyett két kisebb, 450 kilogramm terhelésű, köteles megoldással működő liftet építenek be, mert ez utóbbi kivitelezése jobban illeszkedik a víztorony meglévő szerkezeti kialakításához – mondta el a szóvivő..

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik